Øjenundersøgelser

Grundige øjenundersøgelser

Hos Dyrehospitalet City Syd tilbyder vi grundige og yderst professionelle øjenundersøgelser af hunde. Kløe, smerte, rødme og lysskyhed kan være til stor irritation for dyret, og du bør kontakte din dyrlæge, hvis du observerer ubehag i eller omkring hundens øjne. En tidlig øjenundersøgelse kan være afgørende for en korrekt diagnosticering og effektiv behandling, så dyret har størst mulig chance for at undgå alvorlige konsekvenser, der i yderste tilfælde kan betyde mistet synsevne. En øjenundersøgelse er smertefri og er ikke ubehagelig for hunden.  

Der er flere forskellige symptomer på øjenlidelser, du som dyreejer kan være opmærksom på. Det drejer som blandt andet om rødme i eller omkring dyrets øjne, unormalt udflåd fra øjet, nedsat syn eller blindhed, mindre aktivitet og glæde hos dyret, hvis dyret opsøger og gemmer sig i mørke rum eller spiser mindre eller slet ikke. Kontakt os gerne, hvis du har spørgsmål omkring øjenundersøgelser.   

Avanceret udstyr til undersøgelser

Hos Dyrehospitalet City Syd råder vi over avanceret udstyr til at undersøge dyrets øjne grundigt og detaljeret. Af udstyr har vi blandt andet:

  • Spaltelampe til at undersøge øjenlåg, hornhinde, iris og linse
  •  Indirekte ophthal mikroskop til at undersøge synsnerven og nethinden
  • Tonopen til at måle trykket i øjet. En vigtig undersøgelse ved mistanke om grøn stær/glaukom
  • Operationsmikroskop 

Diagnosticering af arvelige sygdomme

På dyreklinikken kan du få din hund øjenundersøgt til avl eller hvalpekuld.

Dyrlæge Thomas Larsen arbejder en stor del af sin tid på dyrehospitalet med diagnostik af øjensygdomme. Thomas Larsen er efteruddannet i øjensygdomme og er blevet godkendt til at diagnosticere arvelige sygdomme i øjnene hos hunde (tidligere kaldet øjenlysning).

Uddannelsen omfatter blandt andet, at man skal undersøge 1000 hunde sammen med en certificeret dyrlæge. Det er et stort og tidskrævende arbejde, men i sidste ende giver det en grundig rutine og erfaring i øjensygdomme.

Kollektive undersøgelser og kontakt

Som det eneste dyrehospital i Nordjylland tilbyder vi kollektive øjenundersøgelser. Du er velkommen til at ringe til os på tlf. 98 11 74 00 for at bestille tid eller høre nærmere om undersøgelse for arvelige sygdomme i øjnene.  

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.