Øjenoperationer

Øjenoperationer

Vi opererer og behandler mange øjenlidelser hos hunde og katte det omfatter bl.a:

- Hornhindesår, sår i øjets hornhinde kan for nogle racers vedkommende have svært ved hele. Det gælder især racer med kort snude (brachycephale racer) fx boxer, mops og bulldogs. Sårene operes ved at lave en gitteroperation. Se nedenfor.

- Gitteroperationer: udføres på hornhindesår, som ikke vil ophele ved egen hjælp. Efter operationen lægges en kontaktlinse på hornhinden, en såkaldt bandagelinse, som fremmer helingsprocessen og samtidig virker smertelindrende.

- Entropion / Ektropion, indadkrængende og udadkrægende øjenlåg opereres således de får den korrekt stilling.

- Follikulær konjuktivitis, Hos mange unghunde over-reagerer en lymfekirtel bag på det 3. øjelåg (blinkhinden). Lidelsen forsvinder mange gange uden behandling men enkelte kræver en behandling. Behandlingen består i at skrabe kirtlen og efterfølgende behandle med øjensalve.  

- Enucleation med insættelse af øjenprotese, hvis øjet er permanent ødelagt og er til varig gene for dyret, kan man fjerne dele af øjet og indsætte en silikone protese under hunden eget. Øjet ser meget naturligt ud, og giver ikke anledning til problemer.

- Fjernelse af chalazion, Ældre hunde får en godartet tumor i øjelåget. Disse knuder fjernes og øjelåget syes efterfølgende sammen. Grunden til knuden skal fjernes er, at den kan irritere hornhinden og senere ødelægge øjet.

- Cherry eye, Operation for cherry eye sker ved en pocket-operation. Hos hvalpe oftest at racer med kort snude (brachycephale racer) boxer, mops og bulldogs kan tårekirtlen løsne sig. Når dette sker kommer kirtlen til syne bag det 3. øjelåg (blinkhinden) som et rød prolaps.

Ønsker du at vide mere mere om en af disse øjenoperationer eller hvis du gerne vil forhøre dig om andre operationer af øjne.

Kontakt dyrlæge Thomas Larsen / thomas@dhcitysyd.dk / 98 11 74 00

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.