Hudlidelser

Behandling af hudlidelser

Dyrehospitalet City Syd har stor erfaring med at udrede komplekse hudlidelser hos kæledyr. Da hud kan reagere ens på mange forskellige hudlidelser, er det vigtigt, at vi får en god og præcis forhistorie fra kæledyrsdyreejeren. Des mere vi ved om, hvad der er gået forud for lidelsen, des større er chancen for en hurtig og vellykket behandling. Derfor vil dyrlægen spørge grundigt ind til problematikken og symptomerne for bedst muligt at kunne indkredse hudlidelsens art. Der kan være mange forskellige grunde til, at kløe, irritation og sygdomme i huden opstår og uanset årsagen, er det til stor ubehag for dyret. Hos Dyrehospitalet City Syd sørger vi for tryghed og omsorg samt behandlinger af høj faglig standard, så dit kæledyr kan komme godt og hurtigt over lidelsen. 

Udfyld spørgeskema inden samtale

Vi anbefaler, at du printer og besvarer et spørgeskema omkring hudlidelsens udvikling hos dyret inden samtale med dyrlægen. Medbring det udfyldte spørgeskema til konsultationen, så taler vi sammen om de symptomer og observationer, du har beskrevet. Hvis dit kæledyr har haft et længere forløb, vil en konsultation typisk tage omkring 30 minutter.   

Konsultationsundersøgelser  

De mest almindelige undersøgelser, vi foretager under konsultationen, er hårpluk, kæmninger, tape-prøver fra huden samt hudskrab. Disse undersøger vi under mikroskop, og resultatet vil oftest være synligt med det samme. Ved mere komplekse lidelser kan det være nødvendigt at tage blodprøver eller lave en længerevarende handlingsplan for at være i stand til at stille den eksakte diagnose.

Kontakt os

Du er altid velkommen til at kontakte Dyrehospitalet City Syd ved spørgsmål. Hvis du har brug for yderligere information, kan du kontakte dyrlæge Hanne Jørgensen, der blandt andet har særinteresse og ansvarsområde inden for hudlidelser. Du kan sende en mail til Hanne på hanne@dhcitysyd.dk eller ringe til os på tlf. 98 11 74 00 alle hverdage.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.