Receptpligtig medicin mod kroniske lidelser

Receptpligtig medicin mod kroniske lidelser Skrevet af Veterinærsygeplejerske Carina Dam | 1. mar 2016

De lidelser, som ofte behandles kronisk kan være
Slidgigt
Epilepsi
Nyrelidelser
Hjertelidelser
Stofskiftelidelser
Allergi

Hvis dit kæledyr er i behandling for en af ovenstående eller anden kronisk lidelse, skal det regelmæssigt til kontrol hos dyrlægen.
Intervallet mellem kontrolbesøg er blandt andet afhængigt af, hvilken medicin der behandles med, samt hvordan behandlingen går.
Ved en konsultation eller en kontrol vil dyrlægen udstede en recept til flergangsudlevering. Denne recept holder typisk indtil næste kontrol.


Skulle det ske, at behovet for fornyelse af en recept sker inden den planlagte kontrol, vil dette være muligt hvis:
- Dyrlægen har tilset dyret inden for de seneste 12 måneder
- Dyret ikke har ændringer eller forværringer af symptomer.
Er dette dog tilfældet, skal dyret til kontrol hos den ansvarshavende dyrlæge


Dyrehospitaler og -klinikker må IKKE fungere som apotek, og derfor må udlevering af receptpligtig medicin kun ske i forbindelse med en konsultation.

Har du brug for genudlevering af medicin, kan dette kun ske ved afhentning på et apotek med en recept.
Fornyelse af en recept kan ske på følgende to måder:


1. Dyrlægen ringer medicinen til et apotek
 Da dyr ikke er registreret elektronisk som os mennesker, er det vigtigt, at alle oplysninger er korrekte, og det ønskede apotek foregives ved bestilling af recepten
2. Dyrlægen udskriver en fysisk recept, som afhentes på dyrehospitalet

Forskellen på de to receptfornyelsestyper er, at hvis dyrlægen ringer medicinen ind til apoteket, må apoteket kun udlevere medicinen én gang.
Hvis en recept skal kunne bruges flere gange, skal apoteket bruge den originale fysiske recept med dyrlægens underskrift og autorisationsnummer.

Da der ved udstedelse af recepter er pålagt et receptgebyr, kan det være en fordel for dig at afhente recepten hos os på dyrehospitalet. Her betaler du kun ét gebyr selvom du kan få medicinen udleveret flere gange på apoteket.

Vi anbefaler, at du bestiller din recept i god tid, gerne en uge i forvejen, da det må påregnes, at den ansvarshavende dyrlæge ikke altid er på klinikken.

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.